loading...
وبسايت 103|خبري|علمي|خنده دار|جورواجور
HOJJATGHASEMI بازدید : 94 دوشنبه 20 خرداد 1392 نظرات (0)

در مقایسه با سال 88 فضا را امنیتی تر و بسته تر می بینم. چون در سال 88 ظاهرا تا نزدیک روز رای گیری تقریبا وضعیت عادی بود،البته بگذریم از بعضی تخلفات که از قبل برنامه ریزی شده بود. رقابت و شور انتخاباتی وجود داشت، ستادها فعال بودند، سخنرانی ها، میتینگ ها و.. الان چنین وضعیتی وجود ندارد، اینها همه...

بقيه در ادامه مطلب


فائزه هاشمی در اولین اظهارنظر خود پس از ردصلاحیت پدرش از سوی شورای نگهبان در جمعی ردصلاحیت آقای هاشمی رفسنجانی را رد جمهوریت و اسلامیت نظام و یک اقدام برنامه ریزی شده خوانده و به شرح جزییاتی از مراحل رای گیری در شورای نگهبان پرداخته است.

به گزارش کلمه، وی در تشریح آنچه گذشته است می گوید: آقای هاشمی رفسنجانی اکثریت آراء را در شورای نگهبان در اختیار داشته که با ماموریت افرادی با هدف تغییر آراء به جلسه شورای نگهبان ایشان ردصلاحیت می شوند.

نماینده دوم تهران در مجلس پنجم، افزوده است: اقبال عمومی نسبت به فردی که برای تخریبش در طول همه این سال ها به هر طریقی برخلاف اخلاق و دین تلاش کرده بودند چنان بود که ترجیح دادند با حذف آقای هاشمی حضور انبوه مردم در پای صندوق های رای را مانع شوند. این ردصلاحیت چیزی نیست که بشود از آن به آسانی گذشت. مجموعه ای که این کار را کردند نه تنها الان بلکه بعدها هم باید در مورد آن به تاریخ پاسخگوباشند

فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام علاوه بر موارد فوق به رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان در انتخابات شوراها ، بازداشت ها و حصرهای موجود اشاره کرده و می افزاید: از همین ابتدا روند انتخابات به نظر منطقی و قانونی نمی رسد. بنابراین با این شرایط انگیزه ای برای رای دادن نمی ماند.

خانم هاشمی که فضای فعلی جامعه را در مقایسه با سال ۸۸ امنیتی تر و بسته تر می خواند، می گوید: انتظار این بود که با عقل و تدبیر شرایطی فراهم می شد که اعتماد عمومی جلب شود تا انتخابات بهتری برگزار شود. او ضمن آن تاکید می کند: البته هنوز هم دیر نیست.

متن کامل پرسش و پاسخ خانم فائزه هاشمی با تعدادی از فعالان سیاسی که در اختیار کلمه قرار گرفته است به شرح زیر است:

برداشت و ارزیابی شما از ردصلاحیت آقای هاشمی چیست؟

این ردصلاحیت را از چند بعد می توان مورد ارزیابی قرار داد: اول آنکه با درنظرگرفتن ویژگی های آقای هاشمی از جمله از ارکان مبارزه در قبل از انقلاب، از پایه های جمهوری اسلامی ایران ، مدیر، مدبر، با تجربه ، توانا و وفادار به قانون اساسی، فداکار ودلسوزبرای نظام، وقتی فردی با چنین ویژگی ها که تمام شروط مطرح شده در قانون اساسی را در بالاترین حد دارد، رد صلاحیت می شود از نظر من می شود نتیجه گیری کرد که حداقل بخش عمده ای از این نظام از اهداف انقلاب و چهارچوب قانون به قدری منحرف شده که آقای هاشمی با این ویژگی ها در آن جایی ندارد .

برداشت دیگری که می توان از این ردصلاحیت داشت تلاشی است که بعضی در یک دست کردن حاکمیت و اداره امور کشور بر خلاف قوانین داشته وهزینه های زیادی هم در این مسیر پرداخت شد و منافع ملی بسیاری قربانی شد. منافع عمده ای، هم مادی و هم قدرت در این سال ها نصیب افراد وگروه هایی شد که آمدن آقای هاشمی این یکدستی را به هم می زد و این منافع را قطع و یا با مشکل روبرو می کرد. بنابراین تصمیم بر این شد که ایشان در همین مرحله حذف شود تا ادامه راه کم هرینه تر و کم دردسرتر باشد. رد صلاحیت نامزدهای اصلاح طلب شورای شهرنیز از همین نگاه نشات می گیرد.

بعد سومی هم وجود دارد وآن اینکه شور و شوق و امید عجیب و فوق العاده ای که با ثبت نام آقای هاشمی کشور را فرا گرفت که بازار نیز خود به خود عکس العمل مثبت نشان داد باعث وحشت این افراد شد. به عبارت دیگر اقبال عمومی نسبت به فردی که برای تخریبش در طول همه این سال ها به هر طریقی برخلاف اخلاق و دین تلاش کرده بودند چنان بود که ترجیح دادند با حذف آقای هاشمی حضور انبوه مردم در پای صندوق های رای را مانع شوند.

روایت ها در مورد اقدام شورای نگهبان متفاوت است، بالاخره در مسیر رای گیری شورای نگهبان چه گذشته است؟

گفته میشود در رای گیری اولیه در جلسه شورای نگهبان اکثریت با آقای هاشمی بود، سپس افرادی با ماموریت تغییر آرا به این جلسه می روند. احتمال بالای پیروزی آقای هاشمی در مرحله اول رابیان می کنند و اینکه نتیجه تلاش هایشان در این سال ها با آمدن آقای هاشمی هدر می رود و حذف ایشان در این مرحله بی در دسرتر از حذف ایشان پس از برگزاری انتخابات است و[...] دوباره رای گیری می شود، بعضی اعضای شورای نگهبان اعتراض می کنند و بعضی به عنوان اعتراض جلسه را ترک می کنند.ماموریت انجام می شود، یعنی آقای هاشمی رد صلاحیت شد.

این ردصلاحیت برایتان قابل پیش بینی بود؟

خیر. با توجه به ویژگی های آقای هاشمی این اقدام دور از انتظار بود.از نظر من رد صلاحیت آقای هاشمی یعنی رد جمهوریت و اسلامیت نظام.

به نظرشما این برخورد با آقای هاشمی ادامه فضایی است که از ۸۸ شروع شده بود؟

من فکر می کنم این روند از سال ۸۴ وحتی قبل از آن آغاز شده بود، از حوادث کوی دانشگاه برنامه ریزی برای حذف خیلی از افراد و نگرش ها شروع شد و سال ۸۸ هم ادامه همان بود که امروز به این نقطه رسیده است.

پس از این ردصلاحیت نگاه تان به انتخابات چیست؟ قصد شرکت دارید؟

کاندیدایی ندارم و شرایط مناسبی نمی بینم که بخواهم شرکت کنم. با ثبت نام آقای هاشمی شور و شوق بی نظیری سراسر کشور را فرا گرفت. به نظر می رسد بعضی از این شور و شوق راضی نبودند و از این انتخابات نتیجه دیگری میخواستند، بنابراین ترجیح دادند با ردصلاحیت آقای هاشمی از آن شور و شوق مردمی و مشارکت گسترده ای که آرزو و ایده آل هر نظامی است صرفنظر کنند.به این موضوع رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان در انتخابات شوراها ،دستگیریها،حضور سبزها و غیر سبزها در زندان و حصر ، فشارها برروی ستادهای بعضی کاندیداها،تهدید افرادی برای فعال نشدن در ستادها و…. را نیز اضافه کنید.از همین ابتدا روند انتخابات به نظر منطقی و قانونی نمی رسد. بنابراین با این شرایط انگیزه ای برای رای دادن نمی ماند.نمی شود در صحبت ها خواستار مشارکت انبوه باشیم ولی در عمل جور دیگری رفتار کنیم.

با ثبت نام آقای هاشمی همانطور که اشاره کردید فضای کشور بعد از مدتها به شور و هیجان رسید الان فضا را چطور می بینید؟

نمی توانم ادعا کنم که آنچه می گویم در کل جامعه وجود دارد، چیزی که من می بینم از طریق تماسها، ارتباطات ، سایت ها است که به نظر می آید فضایی که بعد از ثبت نام آقای هاشمی یک باره گرم شده بود، الان یخ زده است و آن گرمای انتخابات حالا که کمتر از یک هفته به انتخابات باقی مانده مشاهده نمی شود. انتخابات پرشور و رقابتی نیست. استقبال کم شده است.

یک بحثی که بعد از رد صلاحیت آقای هاشمی مطرح شد، علت عدم اعتراض و شکایت به این اقدام بود. شما چه نظری دارید؟

به نظرم اگر فرد دیگری بود شاید احتمال تغییر نظر شورای نگهبان پس از اعتراض وجود داشت ، اما در مورد آقای هاشمی موضوع مبهم و ناشناخته ای وجود ندارد که بعد از اعتراض بخواهد مورد رسیدگی قرار گیرد و یا مساله تازه ای کشف شود. این ردصلاحیت برنامه ریزی شده بود.

فشارهایی روی آقای هاشمی برای اعلام انصراف قبل از اعلام نتایج و ردصلاحیت ایشان بود. آنها با این فشار برای انصراف چه هدفی را دنبال می کردند؟ تفاوت این ردصلاحیت و عدم انصراف برای آنها چه بود؟

افرادی آمدند با ایشان صحبت کردند که انصراف دهد.من فکر می کنم می خواستند با تن دادن آقای هاشمی به انصراف هزینه آن را به گردن ایشان بیاندازند. چون با این ردصلاحیت خود آنها باید پاسخگو باشند که خوشبختانه ایشان چنین کاری را نکرد. در واقع می خواستند یک ردصلاحیت بدون هزینه و بدون پاسخگویی برای آنها باشد. ردصلاحیت و واکنش های صورت گرفته به آ ن از بیانیه ها و سیل نامه طیف های مختلف در تاریخ ثبت می شود. این ردصلاحیت چیزی نیست که بشود از آن به آسانی گذشت. مجموعه ای که این کار را کردند نه تنها الان بلکه بعدها هم باید در مورد آن به تاریخ پاسخگوباشند. لذا می خواستند مسوولیت این کار برای خودشان نباشد.

۴ سال از انتخابات ۸۸ گذشته هنوز بسیاری در حصر و حبس هستند. فضای فعلی را چطور ارزیابی می کنید؟

در مقایسه با سال ۸۸ فضا را امنیتی تر و بسته تر می بینم. چون در سال ۸۸ ظاهرا تا نزدیک روز رای گیری تقریبا وضعیت عادی بود،البته بگذریم از بعضی تخلفات که از قبل برنامه ریزی شده بود. رقابت و شور انتخاباتی وجود داشت، ستادها فعال بودند، سخنرانی ها، میتینگ ها و.. الان چنین وضعیتی وجود ندارد، اینها همه نشان می دهد فضا بسته تر و امنیتی تر از زمان قبل از انتخابات سال ۸۸ هست و به همین دلیل است که فضای واقعی برای یک انتخابات واقعی شکل نگرفته است. انتظار این بود که با عقل و تدبیر شرایطی فراهم می شد که اعتماد عمومی جلب شود تا انتخابات بهتری برگزار شود. البته هنوز هم دیر نیست.


  • حقگو

    بنظر حقیر ظریفترین نکته ی این مصاحبه همین است که …. “”" به نظرم اگر فرد دیگری بود شاید احتمال تغییر نظر شورای نگهبان پس از
    اعتراض وجود داشت ، اما در مورد آقای هاشمی موضوع مبهم و ناشناخته ای وجود
    ندارد که بعد از اعتراض بخواهد مورد رسیدگی قرار گیرد و یا مساله تازه ای
    کشف شود. این ردصلاحیت برنامه ریزی شده بود”"” ه

  • حبیب

    موضوع مهم آن است که چیزی که اکنون در پیش است دیگر انتخابات نیست. یک شعبده بازی چند مرحله است برای آن که کسی که خواست آقا است به قدرت برسد. مرحله اول این بازی، چیدمان صفحه بازی بود که توسط شورای نگهبان انجام شد. آنچه که شورای نگهبان کرد چیزی فراتر از حذف بود. شورای نگهبان در اصل یک سری افراد را چید تا ضمن آن که افراد مورد نظر در لیست جای گرفته اند، شکست آرا و تشتت آرا شکل گیرد. به این ترتیب، ضمن آن که ظاهری از تنوع شکل گرفته است در عمل فضای کار برای مرحله دوم فراهم شده است.

    مرحله دوم این بازی هم اکنون در حال جریان است. در این مرحله مراکز قدرت به ویژه شخص آیت الله خامنه ای دعوی بی طرفی می کنند و خود را منزه از هر گونه پستی و زشتی قلمداد می کنند. در اصل در این مرحله سعی می کنند چهره کثیف عیان شده در سال ۸۸ و همچنین در مرحله رد صلاحیت ها را در پشت نقاب بی طرفی و آزاد بودن انتخابات پنهان کنند. از طرف دیگر، تلاش می شود تا حداقلی از بحث ها درگیرد تا فضا به نظر رقابتی بیاید. البته روشن است که فضا باید کاملا کنترل شده باقی بماند و نباید بیش از اندازه گرم شود.

    مرحله سوم در روز انتخابات شکل می گیرد. در این روز به دلیل تعداد زیاد نامزدها، شکست رای بین نامزدها زیاد خواهد بود. به طور متوسط هر کاندیدا ۶ میلیون رای خواهد داشت. بنابراین به سادگی می توان با یک میلیون کم و زیاد کردن رای ها دو نفر مورد نظر را به مرحله بعد رساند. البته بدیهی است که در این مرحله شمارش آرا نیز به شکلی باشد که در حین شمارش ترتیب کاندیداها عوض شود تا تصور شمارش واقعی شکل گیرد و در نهایت دو نفر مورد نظر در صدر قرار گیرند. .
    بدیهی است که این دو نفر کسانی هستند که از نزدیکان آیت الله خامنه ای هستند. به نظر می رسد که آقای جلیلی به همراه یکی از دو نفر ولایتی یا قالیباف به مرحله بعد می روند. همچنین تلاش خواهد شد تا مرحله شمارش آرا تا حدی شفاف باشد تا حاکمیت این
    موضوع را القا کند که پاکدست است. بنابراین از هم اکنون سناریوهای لازم
    تدارک دیده شده اند. یعنی رای هایی که باید پمپاژ شوند تا نتیجه به شکل
    دلخواه رقم بخورد از هم اکنون آماده است و در زمان موعود به تدریج در سیستم
    وارد خواهد شد

    در مرحله چهارم، با توجه به آن که کاندیداهای کشانده شده هر دو از نزدیکان رهبری هستند، هیچ گونه قطبیتی در جامعه شکل نمی گیرد و در اصل جامعه بیش از پیش در حالت رخوت قرار می گیرد. بنابراین به سادگی فرد مورد نظر آقا به ریاست جمهوری می رسد.

    در چنین فضایی نه تنها امکان تحرک برای تغییرخواهان وجود ندارد بلکه اصولا حضور در این فضا و پذیرفتن قواعد این بازی به معنی قرار گرفتن در خواست رهبری است. هم اکنون آیت الله خامنه ای به شدت خواهان آن هستند که گروه های اصلاح طلب در پشت دو نفر کاندید اصلاح طلب موجود در انتخابات قرار گیرند و از آن دو حمایت کنند. این کار به معنی آن است که این گروه ها حرکت انجام شده توسط شورای نگهبان را پذیرفته اند و بر این انتخابات و نتیجه آن صحه گذاشته اند.

    البته بدیهی است که حاکمیت با تمام قوا از دستاوردهای خود که با هزینه فراوان در سال ۸۸ و نیز در مرحله حذف کاندیداها توسط شورای نگهبان به دست آورده است دفاع خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که اجماعی در اصلاح طلبان شکل گیرد. بنابراین هر زمان که بازی اندکی گرم می شود، حاکمیت با برخوردهای لازم آن را سرد می کند.

    در چنین وضعیتی به نظر من، روش درست آن است که اصلاح طلبان بر روی رفتار فراقانونی شورای نگهبان تاکید کنند و آن را به مثابه یک تقلب که عملا انتخابات را بی معنی کرده است قلمداد کنند. آنان باید مشخص کنند که از نگاه آنان این دیگر یک انتخابات نیست بلکه یک صحنه سازی است. آنان نباید اجازه دهند که چند مناظره اتفاق صورت گرفته را فراموش کند و آنها را به پای بازی رهبری بکشاند.

    همچنین آنان باید به تدریج لبه تیز انتقاد خود را آیت الله خامنه ای قرار دهند. در این راه، آقای مطهری یک اسوه است که چگونه با شجاعت و با صراحت نقطه معیوب سیستم یعنی مقام عظمای ولایت را نشانه رفته است و با حرکت های خویش عملا آیت الله خامنه ای را رسوا کرده است. کاش اصلاح طلبان اندکی از شجاعت و صراحت ایشان را داشتند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سلام به این وبلاگ خوش اومدید من محمد حجت قاسمی هستم امید وارم از این وبلاگ خوشتون بیاد. دوستان اگه ميخواين مطلبي بزاريد عضو وبلاگ بشيد و مطلب خودتون رو بنويسيد و بعد ازتاييد من مطلب نمايش داده ميشه
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    آیا از این وبلاگ راضی هستید؟
    ایا با انتقال وبلاگ به این سایت موافق هستید؟ iranfun.zgig.ir/fun
    آمار سایت
  • کل مطالب : 88
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 70
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 60
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 74
  • بازدید ماه : 109
  • بازدید سال : 1,201
  • بازدید کلی : 80,737
  • کدهای اختصاصی
  • افراد آنلاین :
  • ورودی گوگل :
  • تعداد کل مطالب :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید کل :
  • Susa Web Tools

    onvan

    سایت در هر 4 ساعت بطور اتوماتیک رفرش میشود